WATA Story №10 - Ивета Сотирова

Публикувано от admin 03.11.2016 1 Коментар(а) WATA Story,

WATA Story №10 (2016) - Ивета Сотирова

              Здравейте всички WATA участници ,читатели и бъдещи американски гости. Казвам се Ивета Сотирова и имах възможността да прекарам две невероятни лета в щата Масачузетс. Желая да Ви споделя моето второ WATA лято на теория. Няма да Ви занимавам с разкази, колко невероятен е Ню Йорк, и колко красиви места има в Америка, трябва да се види и изпита от всеки. Моето желание е да помогна със съвети на база опита ми, който придобих от второто си лято. Това са стъпките, през които минах през тези две години и желая да ви ги споделя. Първото и най-важно нещо е да останете спокойни във всички ситуации, през които ще минавате от подготовката за заминаване до прибирането Ви от Америка. Целта на вашето заминаване е да се забавлявате и , да добиете опит, с който се придобива самостоятелност, а с това и увереност. Втората сериозна крачка, която ще направите е да вземете визата. Успешно взета виза е, когато участника отиде на интервюто с усмивка и увереност, добре облечен (тениски от тип с надпис "pleasure" или "come on me" в никакъв случай) студент, което говори за него ,че е отговорен и уверен млад човек, не бъдете напрегнати , все пак пред вас стоят хора. След вземането на вашата виза започва най-невероятно преживяване, което може да си спечелите.Третата стъпка е да вземете бордната си карта и да се насладите на пътешествието Ви към Америка.

Нещата, които е най-добре да знаете.

Твоят дом е твоята крепост.  

Housing задължително си намерете, докато сте в България не разчитайте, че когато пристигнете ще си осигурите. Вие сами си избирате, когато пристигнете в Америка дали да имате своя къща , която знаете ,че цяло лято ще бъде на ваше разположение и спокойно да се настаните, и да започнете да си търсите втора работа.Това ще Ви спести много време и нерви, но ако сте убедени ,че можете да съчетаете търсене на дом и съответно друга работа Ви желая много късмет, защото съм преминала и през това.

Прави, каквото обичаш и обичай това, което правиш!

Работете на места, които са пълни с млади хора. Това има много плюсове- нови приятелства, повече забавления, откриване на много нови култури и атмосферата е много по-различна. Работно място е от голямо значение, все пак през повечето време ще бъдете на работа, което не трябва да Ви превъръща в робот, но това не означава ,че не можете да се опитате да сте най-добрите в това, което правите.

Една дестинация никога не е място, тя е нов начин да видиш нещата!

Аз, от своя страна, пътувам не, за да отида някъде, а заради самото пътуване. Най-великата афера е да се движиш. Пътувайте, подарете си накрая на лятото една незабравима екскурзия. Вариант е сами да изберете местата и сами да запазвате хотели, транспорт и сами да си правите график, какво ще видите и колко време ще отделите, това беше моят избор, но не казвам ,че е правилния. Има много организирани екскурзии, които включват повече дестинации и цените са приемливи. По мое мнение, най-голямата награда и лукс на пътуването е да можеш да почувстваш ежедневните неща, като за първи път, да бъдеш в положение, в което почти нищо не е толкова познато и не се взема за даденост. Направете вашият избор, все пак живеем в прекрасен свят пълен с красота, очарования и приключенство. Няма край на приключенията, които можем да изживеем, само ако ги търсим с отворени очи. Направете избора! Пътуването от хиляда мили започва с една стъпка! Дерзайте!


 

Целият този процес може да е с положителен резултат за вас, но всичко трябва да е в умерени количества и с ясна представа какво искате да Ви се случи.

 

1 Коментар(а)

Atidzhe:
11.10.2020, 14:23:20
Отговор

Изкам да попитам да ли е възможно да заминеш за Америка ако не си студент да работиш на 26 години съм!

Напиши коментар